Talent Driven Recruitent

Het proces in stappen

Competentieprofiel

Stel een competentieprofiel samen

Bij het opstellen van de vacature in Emply, worden de 9 meest belangrijke competenties geselecteerd bij de interne projectgegevens. 

De recruiters en vacaturehouders kunnen zo altijd teruggrijpen op de meest belangrijke competenties voor de functie. 

Rijksoverheid? Dan is de inrichting van het systeem en de gekozen competenties volledig in lijn met Competentietaal Rijk.

TMA-assessment

Sollicitanten doen een TMA-analyse

De sollicitanten worden automatisch uitgenodigd voor een TMA-assessment. Er worden 170 stellingen voorgelegd en de sollicitant kiest de stelling die het beste bij hen past.

De uitkomst van de analyse biedt diepgaand inzicht:

  • Over welke talenten beschikt de sollicitant?
  • Voor welke competenties heeft deze sollicitant aanleg?
  • Welke vragen zou je als recruiter moeten stellen om meer inzicht te krijgen in de drijfveren van de sollicitant?

Competentieprofiel selecteren

Selecteer het competentieprofiel voor de functie

In Emply kiest u voor de mogelijkheid van "screening". U selecteert daarbij het opgeslagen competentieprofiel voor de functie.

De 9 belangrijkste competenties worden verdeeld in drie categorieën: 'noodzakelijk', 'belangrijk' en 'wenselijk'.

Tips:

  • Hergebruik van veel voorkomende competentieprofielen
  • Benut de mogelijkheid om eerdere sollicitanten uit de talentpool te matchen met andere competentieprofielen

Matchscore

Bekijk de matchscore en selecteer met wie u verder wilt naar de volgende fase

Emply berekent automatisch met behulp van 'screening' welke kandidaten het beste matchen op de 9 door u geselecteerde competenties voor deze functie.

Let op: deze screening is niet bedoeld om de beste kandidaat te tonen, maar geeft u beter inzicht in welke kandidaten u liever niet zou willen selecteren voor de rol. Een hogere match-score wil dus niet automatisch zeggen dat deze kandidaat ook daadwerkelijk een betere match is voor de functie. Pas na grondige evaluatie van het diepgaande talent-rapport zal blijken voor welke competenties de kandidaat meer of minder aanleg heeft. 

Diepgaand talent-rapport

Selecteren van kandidaten voor volgende ronde

U nodigt de kandidaten met de best passende matchresultaten uit voor een interview. Per kandidaat wilt u nu aan de hand van een diepgaand talent-rapport evalueren zodat u meer inzicht krijgt hoe het talenten-profiel van de kandidaat zich verhoudt tot de gevraagde competenties vanuit de functie.

In het diepgaande talent-rapport worden naast de talenten, het competentiepotentieel en een persoonsbeschrijving ook interview-vragen op maat aangeleverd. Met behulp van het diepgaande talent-rapport is de recruiter perfect voorbereid op een nóg hoogwaardiger sollicitatiegesprek.